fredag 11. desember 2009

Førjulstid...Sist lørdag var jeg og en venninne i Mølleparken på Julemesse...

Det er alltid koselig å være med i Mølleparken, rusle rundt i parken, spise grøt eller julekaker, gå rundt juletreet, de har også sangstund eller lesestund for de minste hvor nissen kommer på besøk og sist men ikke minst kikke på hva de selger av håndlaga ting (kjøpte ikke noe, men hadde med 4 luer som ble solgt... - de 3 hekla luene ble solgt i løpet av den første halvtimen... - til inntekt for Mølleparken)

Før jeg reiste hjem til Stavanger igjen, hadde vi avtalt at onsdag skulle vi ha en tovedag/lefsebakingsdag...

Onsdagen begynte vi med tovingen, og det var pynteskjerf vi skulle lage... - altfor mange huller i det til at det kunne varme noe særlig... :)
Ulla vi brukte var fra Ullform...

Vi begynte først med å legge ut plast... - for dette ble en tanke sølete etter hvert... Så kunne vi begynne å dele opp hver "remse" med ull i 8 nokså like deler (på lengden), og brukte 6 av remsene i skjerfets lengde, mens de 2 siste ble brukt til å legge kortere remser i bredden + litt supplering med matchende farge...
Når alle remser var der de skulle være, så var det på tide å spraye hele skjerfet med grønnsåpevann... - og rulle det sammen til en "pølse"...

 

Litt mørkt bilde, men her stemmer faktisk fargene litt mer med virkeligheten... (alltid vanskelig å få riktig farge på bilder...)

Etter at det var rullet som en "pølse", ble det tullet inn i et håndkle og surret med hyssing (litt på kryss og tvers... - slik at det kunne tåle og bli filleristet...)

Det var tørketrommelen som stod for filleristinga, og etter 30 - 45 minutter var skjerfene våre ferdig tova... (ville tatt jysla møje lengre tid hvis me sko knadd de for hånd... - takk for at det fins tørketrommlar)

Ferdig resultat... - ca. 2 meter langt skjerf... - ikke ulikt fiskegarn... :)
  Vi var knapt ferdige med tovinga før det var tid for lefsebaking... :)
Lefsene skulle kjevles runde (ikke alltid like lett...) og de skulle helst være uten hull (det var heller ikke alltid like lett... - her var det viktig med mye mel... - ellers gikk det som med henne til høyre... - ja det hang seg fast... - neiiii søren og... :o

Så skulle lefsene stekes, bløtes, smøres med smør/melis-krem, og pakkes i plast...

Så skulles 6 "jenter" fordele baksten, og reise lykkelig hjem ganske fornøyde over godt utført førjulsarbeid.


 

Takk for en kjempekoselig dag !3 kommentarer:

Anonym sa...

stiligt skjerf:-)så flinke dokke e så bage lefsa....det e jo kjempegodt:-)

Kelsina sa...

Morsomt skjerf. Og de lefsene var sikkert gode.

amylin sa...

Ser ut som en ordentlig koselig dag! Jeg er så glad i lefser, men har aldri laget!

Related Posts with Thumbnails