lørdag 31. juli 2010

Blogger fra Hidra... :)


I går gikk turen til Hidra og sommerhuset vårt... :)

Vi pleier å kjøre E39, men denne gangen kjørte vi R44 langs Jæren, Egersund, Sokndal til Hidra. Turen til Hidra pleier å ta sånn ca. 3 timer når vi kjører E39, men i går klarte vi å bruke 6 timer på turen langs kysten.

Det skal jo sies at turen ble lagt innom Sandnes Garn og Idestova (garnbutikk på Bryne). Hos Sandnes Garn kjøpte jeg en stekepanne på Høyang Polaris, men null og niks i garnavdelingen - ute av butikken etter toppen 10 minutter ??? Hos Idestova på Bryne derimot gikk Tutta og surret både lenge og vel, til Gubben begynte å "mase" om at det var på tide å spise litt... - tror jeg surret og skravlet der inne i bortimot 1 time :)

Jeg fant litt der ja, men det er foreløpig av den hemmelige sorten (til gaver)... - og så fant jeg denne boka :Gleder meg til å prøve vendestrik, og finner nok frem litt Wollmeisegarn da... :)

Fra Bryne gikk ferden mot Egersund og en liten kikk innom en liten antikk/brukt-butikk... - ingen kupp denne gangen... Fant sånne gode "farmorstrikkepinner" sist jeg var der... :)

Jeg kan ikke huske å ha kjørt turen via Jøssingfjord og Åna Sira til Hidra noengang, så i ruskeværet kjørte vi en flott men litt nifs tur denne ruten. Grøss og gru den nedstigningen til Jøssingfjorden kjentes i magen gitt.. Fra høyt oppe i fjellet så en fjorden langt der nede... - ojjjjjsann jeg har visst litt høydeskrekk jeg... 
 Gubben så temmelig skrekkslagen ut han også... :)

Helt nede ved fjorden ligger Helleren med sine små hus under fjellknausen... - utrolig fasinerende...

Bilde lånt fra sokndal.kommune.no

Vi ble enige om å ta turen hit en solskinnsdag mens vi er på Hidra,
 og kikke litt nærmere på disse husene... - og jeg har også lyst til å besøke Sogndalstrand i finvær... :)


SOMMERHILSEN FRA HIDRA... :)

4 kommentarer:

amylin sa...

Tenk å bo der, da! Den boka så interessant ut.

Anonym sa...

Hei Hidrabu! Visst da regna når du skal til Sogndalstrand, kan du få låna sydvest hos tanto i Vågen.... Står Sogndalstrand på sydvesten. Idag har da vore båtrace i Vågen, i styggaver, men masse folk. No skal Leif og kompisane ha bryggedans og synja oss i svevn. Ha ein go søndag tante Ulla...

Fru Keilegavlen sa...

Flotte bilder og ein flott tur. Heilt utruleg å kunne bu der!! Spennande med ny bok.

sipusa sa...

Oi....sånne hus har jeg forresten hørt om på P2, vet ikke om det er de samme men de er bygget under bargknauser på samme måte som disse, er gamle og noen av dem er gjort om til museum. Skikkelig heftig syn er de uansett!

Flott bok du har skaffet deg også, synd vi ikke kan få se garnet men ikke alt som kan vises fram nei;-)

Hehe, måtte lese en gang til når du påsto du hadde kjøpt stekepanne på sandnesgarn da. De har alt mulig der eller?? Ikke verst...;-)

Related Posts with Thumbnails