mandag 24. oktober 2016

Leseglede

Siden jeg lærte å lese som 7-åring, har bøker alltid vært en stor glede i livet mitt... :-)

Noen bøker fikk jeg, men de aller fleste lånte jeg på biblioteket. Jeg gledet meg alltid til hver gang jeg skulle på biblioteket... - da vandret jeg lenge mellom hyllene og fant den ene bokskatten etter den andre. I voksen alder har jeg også lånt mange bøker på biblioteket, men jeg har også kjøpt en god del. Jeg har mange forfattere jeg liker, både utenlandske og norske. Noen av mine favoritter er Sigrid Undset, Vera Henriksen, Knut Hamsun, Tore Renberg , Tove Nilsen, Ken Follett og Cecilia Samartin.

I høst har jeg fått dilla på å kjøpe "gamle" og "nyere" bøker på gjenbruksbutikker... - og som bildet under viser har det blitt en del... :-)
Disse bøkene har kostet meg kr 15 - 25 pr stk, og forfatterne er Knut Hamsun, Sigrid Undset, Arne Garborg, Olav Duun, Bjørnstjerne Bjørnson, Jonas Lie og Nordahl Grieg. Jeg har lenge savnet å lese mere av våre store norske forfattere, og nå har jeg ca 50 bøker jeg gleder meg til å lese... :-)

Som sagt har jeg fått "shoppedilla" på gamle bøker, og jeg kommer nok til å se etter flere flotte gamle bøker fremover... - og da står Alexander L. Kielland og Henrik Ibsen på ønskelista.

Jeg liker at gjenbruk er blitt mer og mer populært, og Gubben og jeg både kjøper en del på gjenbruksbutikker og gir en del til gjenbruksbutikker... :-)


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails